Vrijwilligers

Iets betekenen voor een ander

Vrijwilligerswerk dat bij je past

Meer dan 500 vrijwilligers maken het verschil voor onze cliënten. Wil jij ook iets betekenen voor een ander? Zorgen voor net dat beetje extra aandacht of gewoon lekker je handen uit de mouwen steken? We zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. 

Je kunt als vrijwilliger bij Severinus kiezen uit verschillende soorten vrijwilligerswerk. Laat ons weten wat je wensen en je interesses zijn. We vinden het vooral belangrijk dat je activiteiten onderneemt die jij leuk vindt en dat je doet wat bij je past. Zo is vrijwilligerswerk niet alleen een waardevolle aanvulling op het leven van de cliënten van Severinus, maar ook voor jezelf.

Maatje

Wil je graag een band opbouwen en individueel met een cliënt iets ondernemen? Als maatje word je gekoppeld aan één specifieke cliënt. Iemand die er speciaal voor hem of haar is en de tijd neemt om samen leuke dingen te doen, zoals fietsen, een wandeling of een kopje koffie drinken. Denk hierbij aan een tijdsbesteding van een uur per week tot een uur per maand. 

Vrijwilliger Woonhuis

Activiteiten ondernemen die jij leuk vindt, op een moment dat het jou uitkomt. Je bent gekoppeld aan een woonhuis met meerdere cliënten en je bent inzetbaar voor alle cliënten die daar behoefte aan hebben. Je gaat op gezette tijden naar het woonhuis om te kijken wie op dat moment wat wil doen. Denk hierbij aan een tijdsbesteding van een uur per week tot een uur per maand. 

Vrijwilliger Werklocaties

Op onze dagbestedingslocaties worden vrijwilligers per dagdeel ingezet. Op deze locaties zijn onze cliënten vooral creatief bezig of doen eenvoudig, industrieel werk in een gestructureerde, prettige werkomgeving. Als vrijwilliger ondersteun je de cliënten in hun (creatieve) werkzaamheden. 

Vrijwilliger Activiteiten

Het hele jaar door organiseren we leuke activiteiten voor onze cliënten, met name in de avonduren. Denk aan sjoelen, darten, de disco en Severinus TeeVee. Omdat deze activiteiten wekelijks plaatsvinden, wordt door de vrijwilligers gewerkt met een rooster. Ook in het busvervoer of bij jaarlijkse activiteiten zoals de kermis ben je van harte welkom. 

Vrijwilliger voor één dag

Teamdag die verschil maakt

Kom je teamdag inzetten bij Severinus door te komen klussen. Je kunt ook denken aan een leuke activiteit in een woonhuis, zoals pannenkoeken bakken of een high tea. Dit kan in groepen tot 15 personen per dag. 

Voor meer informatie neem contact op met onze coördinator Vrijwilligers, Hannah van Duivenbode

Kennismaken?

Zit er iets bij wat jou past of heb je een hobby die je wilt delen met ons? Kom dan eens langs voor een kopje koffie of thee. 
Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met Hannah van Duivenbode, coördinator Vrijwilligers via 06 524 01 679 of Hannah.van.Duivenbode@severinus.nl.           

Severinus werkt samen met verschillende partners waaronder Samen voor Eindhoven, Veldhoven voor elkaar (Cordaad Welzijn) en Eindhoven Doet. Bekijk de websites van onze partners voor het actuele aanbod van vrijwilligersvacatures van Severinus.

Vrijwilliger worden?

John Doe

Ik help je graag verder

Stuur een appje

Hannah van Duivenbode
coördinator Vrijwilligers

+316 524 01 679
 vrijwilligers@severinus.nl