Severinus als werkgever

Wij zijn Severinus

Prettig wonen. Zo zelfstandig zijn als mogelijk. Volwaardig meedoen. Fijne mensen om je heen. En je dag invullen met activiteiten waar je blij van wordt. Wie wil dat niet? Onze cliënten, of ze nu thuis wonen of in één van onze huizen, willen dat in elk geval wel. Severinus vindt dat iedereen een volwaardig en menswaardig leven verdient, met zoveel mogelijk eigen regie. Ook als dat niet vanzelfsprekend is. 

We ondersteunen mensen met een beperking en hun naasten, op de manier die het beste bij hen past. Zodat zij zo goed mogelijk mee kunnen doen. We zijn een vaste waarde in de Veldhovense samenleving en staan middenin de maatschappij. Met 1200 collega’s en 500 vrijwilligers die elke dag de gewone dingen iets extra’s geven hebben we een ijzersterke organisatie. Zo maken we bij Severinus al 63 jaar verschil in het leven van mensen met een verstandelijke beperking én hun omgeving. Met ondersteuning, met begeleiding en met écht contact.

Wat doet Severinus

Bij Severinus leren we elke dag; van en met elkaar. Samen met cliënten en verwanten zijn we de afgelopen zestig jaar deskundig geworden in het begeleiden bij ‘het gewone leven’ voor mensen met een verstandelijke beperking. We zorgen voor veiligheid, maken écht contact en werken samen aan een zinvolle daginvulling. Zodat mensen met verstandelijke beperking prettig wonen, fijne mensen om zich heen hebben en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Onze deskundigheid zie je vooral in de manier waarop we aansluiten: bij de individuele behoeften van al onze cliënten én bij de ontwikkelingen in de samenleving.

In en om Veldhoven

Het grootste deel van onze woningen en dagbestedingslocaties is te vinden in de woonwijken Berkt en Akkereind in Veldhoven. Maar er zijn een klein aantal dagbestedingslocaties in onder andere Eindhoven, Best en Oirschot.

Op de hoofdlocaties van Severinus zijn veel voorzieningen, zoals een behandelcentrum met dokters- en tandartspraktijk, een restaurant, een kapper, een sportzaal en een zwembad. De kantoorwerkplekken zijn te vinden op onze twee hoofdlocaties op de Berkt en op Akkereind.  

Ontwikkeling en professionaliteit

Wij geloven dat medewerkers het verschil maken. We hebben werk dat er écht toe doet. Hierin bieden we ruimte voor persoonlijke groei. Wij investeren in jou, zodat je je vak optimaal kunt uitoefenen en stellen je in staat om vitaal te zijn en te blijven.

We zijn trots op onze eigen Severinus Academie. De kwaliteit van zorg en de mensen die deze zorg leveren, vormen het kloppende hart van Severinus. De HRM-afdeling van Severinus kiest dan ook bewust voor het zelf opleiden en bij- en nascholen van haar (toekomstige) professionals. 

Bij Severinus krijgen medewerkers alle ruimte om hun kennis en talenten in te zetten. We investeren dan ook veel in ontwikkeling en opleiding van onze medewerkers. Jezelf steeds verder mogen ontplooien biedt kansen om uit te blinken in: dat wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Severinus moedigt medewerkers dan ook aan om zich te blijven ontwikkelen en gerichte bij- en nascholing te volgen die aansluiten op jouw loopbaanwensen.

Arbeidsvoorwaarden

Severinus heeft goede arbeidsvoorwaarden voor haar werknemers. Bij Severinus ontvang je een salaris conform de CAO gehandicaptenzorg en word je op basis van de functie en jouw ervaring ingeschaald. Een fulltime dienstverband bestaat uit een 36-urige werkweek. Naast je salaris en een vakantie-uitkering van 8% bieden we nog een aantal extra's.

Pensioenfonds Zorg & Welzijn (PFZW)
Je bouwt via Severinus pensioen op bij PFZW. Severinus betaalt een deel van deze premie.

Vitaliteit en balansverlof
Wij vinden het belangrijk dat onze medewerkers vitaal en gelukkig zijn! Naast leuke activiteiten, bieden wij diverse trainingen en tools aan die bijdrage aan jouw werkgeluk.

Je ontvangt naast wettelijke vakantie-uren, 57 uur Balansverlof per kalenderjaar op fulltime basis. Ook is er de mogelijkheid voor onze (kantoor) medewerkers om hybride te werken.

We faciliteren hiermee de duurzame inzetbaarheid van onze medewerkers, waardoor je meer grip krijgt op een gezonde balans tussen werk en privé.

Eindejaarsuitkering
In de maand december ontvang je jaarlijks de eindejaarsuitkering. Dit percentage is 8,83% van het, in het betreffende kalenderjaar verdiende salaris.

Onkostenvergoeding
Naast een vast salaris bieden we jou diverse toeslagen of onkostenvergoedingen aan. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een onregelmatigheidstoeslag, een reiskostenvergoeding of een thuiswerkvergoeding. 

Het Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden
Het is binnen Severinus mogelijk om fiscaal vriendelijk salaris uit te ruilen voor de aanschaf van een fiets, computer, tablet,  smart-of smartwatch. Daarnaast werken we samen met Het Nationaal Bedrijfsfitness Plan. Dit plan biedt een gevarieerd aanbod van sportactiviteiten om als medewerker met korting te gaan sporten of te ontspannen!

Een goede start

Als je bij Severinus gaat werken, heten we je welkom en wijzen we je graag de weg. Je volgt het introductieprogramma dat start met een introductiebijeenkomst, waarin je kennismaakt met je collega’s, onze cliënten, en locaties! Na de introductiebijeenkomst,  maak je de eerste 100 dagen in je eigen tempo kennis met Severinus. Je krijgt hierbij hulp van een collega, die we als maatje aan jou koppelen. Dit maatje wijst je de weg en geeft antwoord op je vragen. Samen met je maatje en andere startende collega’s sluit je deze eerste periode af met een 100 dagen borrel.

Neem contact met ons op